Deelsessie - C t/m I

Deelsessies door: ArtEZ, Minerva Art Academy, HKU, AHK, Codarts, Hogeschool Rotterdam. De sessies staan in alfabetische volgorde op titel.

Composing the New Carpet
Presentator: Jeroen van den Eijnde, ArtEZ

Brancheorganisatie Modint (mode, interieur, tapijt, textiel) bracht in de Routekaart Tapijt 2030 de kansen en bedreigen voor de
tapijtindustrie in kaart. Het CoE Future Makers van ArtEZ vroeg 5 ontwerpers om i.s.m. kennispartners en bedrijven hiervoor nieuwe scenario’s te leveren. In de sessie wordt het project toegelicht met tussentijdse resultaten.

De fotowandeling als artistieke onderzoeksmethode
Dr. Anke Coumans, Hanzehogeschool, Minerva Art Academy

In deze sessie wordt een door Lino Hellings ontwikkelde onderzoekmethode toegelicht waarin een interdisciplinaire groep mensen op basis van een fotowandeling een gezamenlijk inzicht kan ontwikkelen in de betekenis van publieke en private ruimte, in dit geval de leefomgeving van mensen met dementie.

Design meets Science in Design; E-health revisited
Presentator: Willem-Jan Renger, HKU

Hoe kan ontwerp, onderzoek en wetenschappelijke validatie goed samenkomen bij innovatie? In deze sessie zullen lessons learned worden gedeeld op basis van twee innovatieprojecten in de GGZ. De uitdaging in beide projecten is gelegen in het verrijken van medisch gevalideerde kennis op het gebied van interventie ontwikkeling met de laatste inzichten uit applied game design om te komen tot een nieuwe generatie e-health oplossingen. Het eerste project, Moodbot, richt zich op forensisch psychiatrische patienten in een klinische context. IRIS, (IdentifyingRisk, Increasing Strength) ontwikkelt zich tot een preventieve interventie voor jongeren die kwetsbaar zijn voor het ontwikkelen van stemmingsstoornissen. Hoe kan onderzoek in de kunsten nu optimaal bijdragen aan het vinden van oplossingen in dit klinische domein? Een bijdrage over ontwerpprocessen, validatie, creativiteit en co-creatie.

Een vlucht over de hordes van de concertpraktijk
Presentator Michiel Schuijer, AHK

Uitvoerende musici moeten tijdens hun opleiding tevens vakkennis, ondernemingszin, een kritisch bewustzijn en onderzoeksvaardigheden ontwikkelen. De ontwikkeling van het vermogen tot slim en efficiënt studeren is een van de belangrijkste opgaves waarvoor conservatoria staan. over een door de sportwetenschap geïnspireerd studielab.

Fit to Perform: onderzoek naar de fysieke en mentale gezondheid van dansers
Presentator: Janine Stubbe, Codarts

Codarts heeft in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, Het Nationale Ballet en het Scapino Ballet Rotterdam de Performing Arts Health Monitor (PAHM) ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de fysieke en mentale belasting en belastbaarheid van dansers, circusartiesten en musici.In deze presentatie wordt een demonstratie gegeven van PAHM.

Form Follows Organism
Presentator: dr. Peter Troxler, Emma van der Leest; Hogeschool Rotterdam

The focus of Form Follows Organism is on exploring existing biological capabilities in order to develop design that is fundamentally more green and sustainable. And fundamentally means design in its proper fundaments.

Voeg toe aan selectie